Hoge bergen, diepe dalen

26-07-2013 06:49

De ochtende voor de verhuizing is aangebroken. Morgen zullen we beginnen met de laatste ladingen te verhuizen.

De bovenverdieping is behooorlijk veranderd. Nog lang niet klaar maar belangrijkste ....bewoonbaar.

Ieder kind heeft een eigen kamer. Op de muren zit zelfs al voorgegrond glasvezelbehang. Maar de vloeren en de plafonds nog niet klaar. De dakramen er nog niet in dus er ligt nog wat werk. Maar zo tussen alle werkzaamheden als bv "werk" heen is er erg veel gebeurd. Verder is er ook veel gebeurd. Rob had vorige week bij zijn werk een gesprek over de toekomst. Toen vertelde die chef dat ze in september over verder evt nieuw aan te nemen personeel gaan praten en dat het dus niet zeker is dat hij kan blijven. Dat was een enorme domper. Even terug bij af. Vooral ook omdat Rob bewust een andere zomerbaan waar hij zonder overdrijven bij 5x zoveel zou verdienen af had gezegd. Hij weet dat bij de zomerbaan geen blijvende functies komen en dus koos hij voor zekerheid. Dat heeft hij uitgebreid besproken met die chef. Ze waren wel erg tevreden over Rob enz enz. In ieder geval was het volgende probleem dat ze geoon erg veel zomerpersoneel hadden. Zodat er dus bijna niets te doen was. Halve dagen zittend op een stoel doorbrengen en wachten of er misschien storing komt is ook niet echt Rob zijn ding. Om een lang verhaal kort te maken hij heeft Thomas gebeld of er nog wat zomerwerk over was. Op vrijdagmiddag hoorde hij dat hij nu afgelopen maandag kon beginnen. Hier 2,5 uur vandaan.....Hij was enorm blij en had echt zin om weer even "nuttig"te zijn. Alleen hier was hij natuurlijk ook behoorlijk nuttig zo tijdens een verhuizing....Maar afgelopen weekend heeft hij de bovenverdieping zover afgekregen zoals ik net beschreef dus we kunnen iig verhuizen. Hij heeft dit vertrek natuurlijk met de chef besproken en gezegd dat hij dus wel graag in aanmerking komt voor een baan. Dat was zeker aan de orde en dat hij nu vertrok had geen concequenties voor een eventuele toekomst. Hij zag het meer als meedenken en een kostenbesparing voor het bedrijf.

Vanmiddag komt hij om een uur of 16 thuis en dan kan hij gelijk aan de bak....kasten uit elkaar en sjouwen.

Afgelopen zondag zijn Milja, Drees en Franka gekomen. Ze brengen hun zomervakantie door in Zweden dit jaar en kwamen natuurlijk bij ons langs. Zondag samen in het nieuwe huis gegeten en op Maandag is Merel meegegaan naar de camping in Västervik waar ze een stuga huurden. Ze heeft een heerlijke week gehad. Die meiden hadden elkaar natuurlijk helemaal gevonden en was dus dikke pret. Een zwembad op de camping en veel ander vermaak dus geweldig.

Woensdag is Eva ook een dagje erheen geweest en ben ik s'middags die kant opgegaan om nog even bij te kletsen met Millie. Lekker gebbqt en tegen 20 uur weer naar huis met Eva.

Op donderdag is Milja met de meiden naar het nieuwe huis gekomen waar iedereen was. En heeft daar Merel afgeleverd. Hebben als afsluiting nog pannenkoeken gegeten en toen moesten we weer afscheid nemen. Dat zijn geen leuke momenten maar we zien elkaar vast snel weer!

Op woensdagavond zijn ook Opa en Oma Bommerl gearriveerd met de caravan. 3 dakramen uit NL mee en na een rustige reis van een dag of 3 kwamen ze hier aan. Die komen ook heerlijk helpen dus dat is fijn.

Nu ik verder ga met dit stukje schrijven is het ondertussen woensdag en dus zit de verhuizing erop. Alls is op de nieuwe plek en het oude huis is schoon opgeleverd gisteren. Het is een prima weekend geweest. Zonder al te veel stress zijn we verhuisd en het ging echt gesmeerd. Iedereen was goed op elkaar ingewerkt en zelfs het weer zat mee. 

Zaterdag, dus precies de verhuisdag werd Eva opgehaald door Kim, Johan en Annemijn die ook hier in Zweden op vakantie zijn. Ze heeft een dagje gids gespeeld in Vimmerby en omgeving en ze hebben van alles bekeken. Aan het eind van de dag kwamen ze hierheen. We hebben met 11 man gegeten op de veranda en de avond was prachtig. Het was enorm gezellig en we hebben de avond zelfs afgesloten met een heuse voetbalwedstrijd in de tuin. 

Annemijn bleef logeren en Kim en Johan gingen terug naar het huisje om de volgende dag weer terug te komen omdat ze graag wilden helpen. Nou, en dat hebben we geweten. Johan heeft enorm helpen sjouwen, onder andere een PIANO... en Kim en ik hebben mar liefst 3 kasten en 2 bureautjes in elkaar gezet. Waarna oma Annie al met de dozen vol kleren klaar stond om alles er netjes in te leggen. 

De meiden waren naar Nils holgerssonland en Opa vermaakte zich ondertussen met Ole en de klusjes die voor handen kwamen. Een natje en een droogje werd verzorgd door Marijke.

Zo was ook deze dag weer prima en nuttig besteed. Tegen de avond moesten ze echt weg. Moesten nog flink stukje rijden en de volgende dag al vroeg op pad naar de boot in Götenborg.

Maar wat een klusteam! Nogmaals heel erg bedankt.

Ik ga dit verhuisstuk afsluiten en plaatsen. Het is nu 6.55 en ga zo op weg naar mijn werk. Naast mij kijk ik uit het raam het grasveld over en het bos in. De zon schijnt en het beloofd een mooie dag te worden. Ik weet dat we na een hele lange vermoeiende reis op de juiste plek zijn aangekomen. Dat er nog maar weinig heuvels te nemen zijn en dat de heuvels zo groot als het himalayagebergte achter ons liggen....

 

 

 

Contact

Robsasjaenkidsinzweden Vimmerby
Zweden
famnijdam5@gmail.com