Nieuwjaar, nieuw begin?

18-01-2014 08:21

Ja, we zijn er nog steeds en nog steeds hier in Zweden. Onze tweede jaarwisseling doorstaan in ons nieuwe thuisland en vol goede moed begonnen aan een nieuw jaar. De feestdagen zijn hier totaal groen gebleven. Heel erg jammer en net als bij jullie in Nederland heel wat vies, herfstig weer doorstaan. Vlak voor de kerst, paar weken ervoor lag er een flink pak sneeuw en alles was zo sfeervol. Maar helaas dat was binnen een week weer volledig verdwenen door veel te hoge temperaturen. Eigenlijk gaat alles hier zijn en haar gangetje. Het is zo moeilijk om echt nog nieuwe dingen te bedenken. Het huis verbouwen we gestaag door. De kinderen leven hun leven en ik werk nog steeds iedere dag maar met heel veel plezier.

Rob doet nog steeds iedere dag zijn best in zijn jacht naar een vaste baan maar het mag nog niet lukken. Maar er loopt weer iets wat er hoopvol uitziet. Ik ga er niet teveel op in want door schade en schande wijsgeworden zijn we het vertrouwen wel een beetje verloren. Ik vind het knap hoe hij vol blijft houden ook in zijn strijd om zijn diploma's gelegaliseerd te krijgen hier in Zweden. Maar we ervaren ook elke dag wat voor een impact het heeft als je niet in het arbeidsproces zit. Misschien ervaart iedereen dit op een andere manier maar zeker als je een nieuw leven wilt beginnen is het absoluut niet goed om thuis te moeten zitten iedere dag. Ook is het heel erg slecht voor je zelfvertrouwen als je vaak een afwijzing krijgt. Of waarin ze hier in Zweden nogal uitblinken gewoon helemaal niets meer hoort. 

Het is moeilijk om te blijven genieten van de bereikte zaken zoals huis en integratie van ons en de kinderen. een mens heeft het nodig een baan, niet voor het inkomen maar zeker ook voor een gevoel van nuutigheid en dat er iets anders van je verwacht wordt dan alleen het vervullen van een moeder of vaderrol.

Maar ik bewonder hem in zijn strijd en zoals iedereen zegt en ik ook denk uiteindelijk wordt de strijd beloond en misschien wel heel erg snel! Iedereen even duimen en kaarsjes branden deze week!!

Het sociale leven komt ook gestaag op gang. Vorige week een heerlijk etentje gehad bij Thomas en Mikaela met nog een aantal mensen. Het was een heerlijke avond. Even lekker lachen en eten en drinken. Ik had zelfs met alcohol vrije wijn omdat ik aan de beurt was als BOB een geweldige avond. Om kw voor 5 waren we weer thuis en dat was lang geleden.

Nu de ergste drukte en opstartellende van de afgelopen 1,5 jaar achter de rug zijn en we steeds meer gesetteld raken merk ik wel eens dat je verlangt naar zo´n avond. Ook rond de feestdagen en verjaardagen van de kinderen geeft het wel eens een gevoel van gemis. Het is niet meer zo dat de kamer gevuld is met mensen en dat vinden vooral de kinderen best lastig. Maar dat is de prijs die je betaald dat wisten we van te voren en zul je dus moeten accepteren. Het is de keuze die gemaakt is en die gemaakt heeft dat je je leven anders inricht. 

Maar zo'n avond als vorige week is dan weer heerlijk en daar genieten we dan ook enorm van.

Verder staan er al heel wat bezoeken op de agenda vanaf maart tot augustus. Vele mensen die gericht naar ons komen of hun vakantie dit jaar in scandinavie hebben gepland en de moeite nemen om ons op te komen zoeken. Heel leuk en daar hebben we zin in. Het is wel plannen ook ivm werk. Je kunt natuurlijk niet voor elke dag vrij nemen want dan hou ik geen vakantie meer over. En wat zal het lekker zijn om straks in de zomer even lekker een paar weken vakantie te hebben! 

In de fotogalerij staan weer wat nieuwe foto's vooral van ons prachtige besneeuwde landschap. Kunnen jullie even genieten en hopen dat er in NL ook nog een paar vlokken gaan vallen deze winter!

 

Contact

Robsasjaenkidsinzweden Vimmerby
Zweden
famnijdam5@gmail.com